Wat doe ik?

In het dagelijks leven wissel ik de volgende identiteiten met elkaar af.
Mijn vrienden vinden het soms ook moeilijk bij te houden, dus hierbij alle smaken in willekeurige volgorde:

 • Presentator/Dagvoorzitter
  Presentator, Interviewer, Dagvoorzitter, Moderator, Wetenschapscommunicator.
  Met name: politiek, geschiedenis, cultuur en wetenschap (van kwantumtechnologie tot kunstgeschiedenis, van klimaatwetenschap tot en met klinische biologie en alles daartussenin)
 • Programmamaker
  Voor tv, radio, online of evenementen.
  Ik presenteer niet alleen, maar denk ook graag mee hoe je het programma voor je evenement zo interessant mogelijk kunt maken.
 • Spreker 
  Vooral over politiek, geschiedenis of wetenschap.
  In de media of als spreker tijdens een evenement.
  Of boek specifiek deze lezing/keynote:
  – Waar blijft de eerste vrouwelijke premier? En/of waar zijn de vrouwen in de top van jouw organisatie? Met veel humor én wetenschappelijk bewezen tips.
  – Hoe ziet de toekomst eruit? Een verrassend historisch-futurologisch antwoord (vergeet trendwatchers met hun mooie praatjes!)
 • Theatermaker/Cabaretier
  Ik maakte de onewomanshow “De Première” over 100 jaar vrouwen in de politiek en de vraag waar de eerste vrouwelijke premier blijft.
  Op verzoek maak ik ook theater/cabaret-op-maat.
 • Schrijver/Dichter/Columnist
  Over politiek, geschiedenis, taal of wetenschap. Zie enkele vormen hieronder:
  – Elke drie weken heb ik op vrijdag (om 10.25 uur) een taalcolumn bij het programma “Spraakmakers” op NPORadio1.  De andere weken kun je genieten van Kiki Schippers of Frank van Pamelen!
  – Een gedicht bij de actualiteit zoals bij Met het Oog op Morgen (NPORadio1)
  – Een videocolumn.
  – Een voordracht/gedicht/intermezzo op maat, zoals: “Er is een land waar mensen willen wonen” of “De menselijke maat
  – Een (gesproken)tekst met video, zoals bijvoorbeeld “Het begint met één” – ter nagedachtenis aan het eerste vrouwelijke Kamerlid in de Eerste Kamer en de vrouwen sindsdien.
 • Kijk bij “Portfolio” als je meer voorbeelden van mijn werk wil zien 🙂

En dan nu de Grote Kleine Lettertjes: 
– Ik werk niet voor Shell/Schiphol/KLM/Andere bedrijven die zo veel mogelijk winst willen halen zonder respect voor het klimaat & huidige en toekomstige generaties. Maar we bieden je heel veel geld! Maakt niet uit :)!
– Ik reis met het openbaar vervoer, dus hopelijk (voor iedereen ;)) is je bijeenkomst niet naast een snelweg in the middle of nowhere.
– Ik kom alleen optreden als je catering vegetarisch of vegan is. Bijeenkomsten zonder dierenleed zijn überhaupt het leukst, ja toch!
– Als extra bedankje hoef ik geen wijn uit Chili of een boeket met bloemen die uit allerlei werelddelen ingevlogen zijn (dat zijn ze helaas bijna allemaal). Scheelt weer!